Gouden tips vallen niet zomaar uit de lucht!

Beleggen is hard werken. Als iemand in mijn omgeving me vraagt “welk aandeel bekijk jij vandaag?” dan voel ik al zo aan dat ze een ‘hete tip’ zoeken. Je weet wel, het soort tips dat je op CNBC ziet voorbijkomen en waar daarna niemand nog op terugkomt. Of het nu goed of slecht is afgelopen, maakt niet uit.

SMART Capital werkt anders. Mensen zijn vaak te veel bezig met het zoeken naar wat anderen kopen in de hoop zo direct grote bedragen te verdienen. De realiteit is vaak anders, hebben we ook ondervonden na jarenlange ervaring (door scha en schande soms).

Laat me je een van onze favoriete posities in de energiesector noemen. Dat aandeel ga ik natuurlijk niet echt vernoemen, dat is enkel weggelegd voor onze abonnees.

Dat aandeel is de voorbije maand zo’n 50% gestegen, zoals ik eerder deze week al meldde.

Je zou het een schitterend succes, en zelfs een gouden tip kunnen noemen. Maar het feit is dat we het bedrijf al veel langer volgen dan vandaag. Door te diversifiëren doorheen de tijd, hebben we winst kunnen maken op deze overtuiging. Een jaar geleden was dit aandeel immers ook al goedkoop, en toch werd het nog goedkoper. Dat is de markt. Je moet er niet over zeuren, je moet er gebruik van maken.

Tja, en af en toe krijgen we ook mails van beleggers in de volgende trant: “Ik hoef geen nieuwsbrieven van 10 of 15 pagina’s die ik moet doorlezen, ik wil gewoon dat je me vertelt wat ik moet kopen en verkopen.”

Ok, fair enough. Ik ga hier niemand met de vinger wijzen. Ieder z’n idee over beleggen, heb ik respect voor.

Dat is uiteraard een deel van onze service, maar we hopen hier bij SMART Capital toch wat meer toegevoegde waarde te brengen dan alleen wat tips.

Als je op Google ‘aandelentips’ intikt, dan krijg je meer dan 380.000 resultaten. Als je ‘aandelen nu kopen’ intikt, krijg je zelfs 1.270.000 resultaten!

Wat wil ik daar nu mee zeggen? Als er een formule zou zijn waarmee je aandelen zou kunnen vinden die direct na aankoop 50% stegen, zou iemand die dan willen delen met je?

SMART Capital is geen dienstverlening die je gouden bergen belooft op korte termijn. Wie dat wel doet, is een charlatan. Punt aan de lijn.

Bij SMART Capital leggen we de nadruk op de bedrijven, hun businessmodel en hoe ze op lange termijn waarde kunnen creëren voor hun aandeelhouders.

Door te beleggen als echte ondernemers, zoals Buffett dat ook zou doen, alsof de beurs tien jaar zou sluiten. Op die manier kunnen we mooie rendementen halen op lange termijn, maar dat vraagt de broodnodige opvolging.

Ook jullie, onze lezers en abonnees, moeten dat doen.

Samen kunnen we meer en kunnen we de bedrijven uit onze Selectielijsten naar een hoger niveau tillen.

Ik ben er zeker van dat er nog heel wat aandelen bij zitten die nog minstens met 50% of zelfs 100 of 200% kunnen stijgen, zoals het voorbeeld dat ik eerder aanhaalde.

Want dat is een ijzeren beleggingswet: alles keert terug naar zijn intrinsieke waarde, uiteindelijk.

Wat te duur is, daalt, en wat te goedkoop is, stijgt. Net tot het waarderingsverschil weggewerkt is.

Simpel, klinkt het wel.

Doodsimpel, maar wel aartsmoeilijk.

Laat me je het beleggingsleven gemakkelijker maken.

Teken daarom vandaag nog in op SMART Capital.