Van deze aandelen verwacht ik veel

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Van deze aandelen verwacht ik veel

    

  

De aandelenmarkten doen het prima. De indexen in Amerika althans knopen aan met nieuwe hoogtepunten. Beleggers zien het blijkbaar weer zitten.

Er is echter één groep aandelen die het minder goed doet, en dat zijn de dure FANGs (Facebook, Amazon.com, Netflix en Google). Deze mooie maar peperdure bedrijven trekken de indexen naar omlaag.

De befaamde topbelegger en oud-hedgefondsbeheerder Jim Rogers gaf het onlangs al aan: “ik zit short op de FANG-aandelen.”

Hoewel Rogers naar eigen zeggen de slechtste markttimer ter wereld is, zit hij er op lange termijn wel bijna altijd op.

Dat doet me naadloos overgaan tot mijn volgende observatie.

Als beleggers stilaan genoeg beginnen te krijgen van de peperdure ‘groei’ aandelen, dan mag je er donder op zeggen dat binnen afzienbare tijd de goedkope aandelen weer beginnen te outperformen.

Groeiaandelen doen het beter dan value, en die situatie houdt al een hele tijd aan.

Voor ons, als rasechte valuebeleggers, is dat eerder een zegen dan een vloek. Het laat ons toe om goedkope aandelen van prima kwaliteit op te pikken voor de lange termijn.

Dat value (waarde) het op lange termijn beter doet dan groei, dat zie je duidelijk op de onderstaande grafiek.

 600_sc5.jpg

De blauwe lijn geeft de outperformance aan van goedkope vs. dure groeiaandelen, en de groene lijn is een weergave van de relatieve waardering.

Value doet het zoals je ziet veel beter, met een lagere waardering.

Zomaar goedkope aandelen kopen is ook geen slimme zet. Je moet weten wat je koopt, en dan rustig bijhouden tot de waarde naar boven komt.

Dat lijkt onnoemelijk saai, maar als je je kapitaal op die manier ziet aangroeien, wordt het pas echt spannend, geloof me!

In de laatste editie van SMART Capital belicht ik trouwens een sector die niet voor de hand ligt: de autosector en aanverwante.

Ik laat je zien dat er heus nog meer is dan Volkswagen en BMW, en laat een paar aandelen zien die volgens mij koopwaardig zijn. Ik verwacht hier veel van, zeker omdat deze sector momenteel niet populair is.

Een kolfje naar mijn hand dus!

Ik kan deze tips uiteraard niet met iedereen delen, dat begrijp je. Ze zijn enkel weggelegd voor abonnees.

Intekenen zal een van de beste beleggingsbeslissingen zijn die je ooit neemt, geloof me.

Bovendien is dit een risicoloos aanbod!

Indien u, om welke reden dan ook, het gevoel heeft dat onze analyses geen meerwaarde betekenen voor uw portefeuille, krijgt u uw geld meteen terugbetaald.

Stuur mij binnen 7 dagen na aanvang van uw abonnement een mailtje en u krijgt uw investering tot op de laatste eurocent volledig terugbetaald. Zo simpel is het! 

KLIK HIER EN TEKEN IN OP SMART CAPITAL

Met vriendelijke groeten,

 
Sam Hollanders

Hoofdredacteur SMART Capital