Zijn aandelen de perfecte belegging?

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Zijn aandelen de perfecte belegging?

    

  300_sam_hollanders_foto2.jpg
Hallo, Sam Hollanders hier. 

Als je net als ik een beleggingsblad schrijft, dan krijg je heel wat vragen à la ‘waarin moet ik beleggen?’ of ‘zijn aandelen de beste belegging?’

Die eerste vraag is niet gemakkelijk te beantwoorden, maar de tweede voor mij wel.

Als je grofweg het overzicht maakt van waarin je nu kan beleggen, voor de heel lange termijn, dan steken aandelen er met kop en schouders bovenuit.

Geen enkele activaklasse biedt voor mij de combinatie van kapitaalgroei (stijging van de koersen op lange termijn) en regelmatige opbrengsten (dividenden).

Wie spaart voor zijn pensioen, mag dan ook met een gerust hart een aanzienlijk gedeelte van zijn portefeuille in aandelen beleggen.

Maar let op, in het jongste nummer van SMART Capital  maak ik een belangrijke kanttekening! Ik schrijf namelijk dat voor een succesvolle belegging, je een interessant instapniveau nodig hebt!

Het moment van aankoop is bij wijze van spreken veel belangrijker voor je rendement dan het moment van verkoop! Dit vergeten mensen wel eens.

Wanneer je een aandeel koopt, dan moet je steeds weigeren om te veel te betalen. Dat doe ik ook, en dat heeft mij in mijn portefeuille nog geen windeieren gelegd. Je hebt een zoveel betere uitgangspositie wanneer je goedkoop koopt, om duur te verkopen.

De value beleggingsstijl is daarvoor uitermate geschikt!

Heel wat lezers van deze nieuwsbrief denken ten onrechte dat ik daarvoor alleen naar verre markten zoals de VS of Azië ga.

Niets is minder waar. Ook ‘bij ons’, dus in België en Nederland, vind je heel interessante en aantrekkelijk gewaardeerde bedrijven.

Het beste bewijs vind je in de laatste SMART Capital, die je HIER kan downloaden. Daarin heb ik het over mooie bedrijven als Barco, Bekaert en Sipef.

Als je wil weten of deze aandelen op dit moment koopwaardig zijn, nodig ik je uit om vandaag nog in te tekenen op SMART Capital. Je zult er niet alleen je vaardigheden als belegger sterk door ontwikkelen, je zal ook bedrijven tegenkomen in binnen- en buitenland die het verschil maken.

Enkel op die manier worden aandelen “de perfecte belegging”.

Tot de volgende keer!

Met vriendelijke groet,

 
Sam Hollanders
Hoofdredacteur SMART Capital