Value of growth?

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Value of growth?

    

 600_sam_hollanders_foto2.jpg
Sam Hollanders hier.
 

Wie belegt in aandelen, moet altijd een keuze maken tussen value en groei. 

Mensen vragen me dan altijd wat het ‘beste’ is. 

Value-aandelen hebben zoals bekend een lage waardering, en dat komt omdat de markt deze aandelen tijdelijk ‘afschrijft’. Vaak komt dat omdat de bedrijven een tijdelijke tegenslag hebben meegemaakt, die op termijn opnieuw goedkomt. 

Het heeft ook te maken met het sentiment van beleggers. 

Bedrijven met een mooi ‘verhaal’, de groeiaandelen dus, doen het vaak een bepaalde periode schitterend, terwijl de value-aandelen achterblijven. 

Dat is typisch voor de kuddementaliteit die er bij beleggers heerst. Wat stijgt, is populair, en wil iedereen hebben. Beleggers drijven zo de waarderingen altijd omhoog, en verdienen zelf maar bitter weinig aan hun ‘ster’aandelen. 

Dat zorgt ervoor dat op een bepaald moment value-aandelen wel héél erg goedkoop worden. Om het met een geleerd woord te zeggen: de ‘dispersie’ in de markt is dan bijzonder hoog. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste aandelen op de markt is dan erg fors. 

Dat biedt enorme kansen voor beleggers met een value-benadering zoals wij. 

Het is als het ware een droom voor wie aan stock-picking doet, en de moeite wil doen om beter te presteren dan de markt. Want daar doe je het als belegger uiteindelijk toch voor, niet? 

Beleggers denken altijd dat ze de shift van groei naar value perfect kunnen timen. Ze denken de rit omhoog te kunnen maken, en dan op het perfecte moment een value-aandeel te kunnen kopen. 

Zo werkt het niet op de beurs. 

Het haalt ook niks uit, want niemand kan timen, en het zorgt alleen maar voor nodeloze stress en energie die je beter kan besteden aan het bestuderen van goeie bedrijven. En op lange termijn win je tóch, hoor, met value-aandelen. Dat toont de onderstaande grafiek heel duidelijk aan: 
  

 600_sc9.jpg

 
Je ziet duidelijk dat de returns van de bedrijven met een lage waardering (hoe meer je naar rechts opschuift) op termijn een pak hoger ligt dan de dure bedrijven. Glamourbedrijven zijn leuk voor even, maar de echte rasbelegger gaat in value beleggen! 

Zulke beleggers zijn wij bij SMART Capital ook, mag ik wel zeggen. Al 15 jaar zorgen we ervoor dat beleggers de goedkoopste én beste aandelen in portefeuille krijgen. 

Dat is niet alleen een missie, het is ook gewoon veel beter voor uw rendement. 

Overtuigd van onze aanpak? 

Download dan meteen onze laatste nummer. Je krijgt dan meteen toegang tot al mijn tips, en je kan ook zien in welke aandelen ik persoonlijk beleg. 

Ik wens je veel beleggingssucces toe! 

De eerste stap naar meer succes ligt in het afsluiten van een abonnement bij SMART Capital.
   

600_button_abonneer_hier.gif

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
Hoofdredacteur SMART Capital