3,7% dividend of een negatieve rente?

Nieuwsbrief SmartCapital

 

3,7% dividend of een negatieve rente?

    

 
Op het moment dat we dit schrijven, zijn de beurzen weer niet erg positief gestemd. Het spektakel vindt vandaag niet plaats op de aandelenbeurzen, maar op de obligatiemarkten. Daar verschoof in juni de hele Duitse rentecurve in negatief gebied. De Duitse tienjarige rente ging voor het eerst in de historie onder het nulpunt! Dat is waanzinnig, en je kan het hier zien op de onderstaande grafiek.

 600_sc16.jpg

 
Mr. Market zit blijkbaar weer eens in zijn depressieve fase. Beleggers zouden er alles aan doen om hun geld ‘veilig’ te houden, zelfs als dat een negatieve rente oplevert.

Ze doen maar. Bij SMART Capital weten we gelukkig beter, want hier doen we niet mee aan manisch-depressieve toestanden. We houden het hoofd koel en we blijven uitkijken naar interessant gewaardeerde kwaliteitsbedrijven.

Ik heb trouwens eens snel berekend dat het gemiddelde dividendrendement van de Europese aandelenmarkten op dit moment 3,7% noteert! Beleggers met een langere termijn horizon kunnen zonder iets te doen al dit mooie dividend incasseren, maar neen, ze gaan liever hun centen toevertrouwen aan de Duitse overheid en er nog geld voor betalen ook.

Mij niet gelaten, ze doen maar hoor. Maar bedenk je wel heel goed dat wanneer je voor je pensioen belegt en dus koopkracht op lange termijn moet behouden, dat staatsobligaties je alvast NIET gaan redden. Meer nog, in de huidige marktomstandigheden zijn het niet anders dan toxische producten geworden, die je vermogen ernstige schade kunnen toebrengen.

Gelukkig weten we bij SMART Capital dat aandelen nog altijd de beste beleggingen zijn, en dat je moet profiteren van de negatieve buien van Mr. Market.

Ik ben nog altijd in staat om mooie bedrijven te vinden voor mijn portefeuille. Ik raad je daarom van harte aan om in mijn Selectielijsten te gaan rondneuzen, en om bedrijven te kiezen waarmee je de huidige negativiteit op de markten kunt tegengaan. Want door negatief te zijn, heeft nog nooit iemand een cent verdiend.

Wil jij ook je pensioen veiligstellen? Ik vertel je er HIER alles over!

Sam Hollanders

 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
Hoofdredacteur SMART Capital