Dit voordeel heb jij als ‘kleine’ belegger

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Dit voordeel heb jij als ‘kleine’ belegger!

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Ik wil het vandaag eens hebben over een voordeel dat jij als ‘kleine’ belegger hebt ten opzichte van de ‘grote’ jongens. Er is namelijk een trend aan de gang in de industrie, waarbij vermogensbeheerders hun researchafdelingen in ‘kleine’ aandelen gewoon sluiten.

Waarom ze dat doen? Nou, heel eenvoudig, ze kunnen er niet genoeg aan verdienen. Je moet weten dat er bij professionele aandelenanalisten een pikorde bestaat.

De groentjes, de juniors, doen de kleine aandelen omdat het beurshuis daar minder handelscommissie op kan verdienen. Naarmate een analist meer ervaring opbouwt, mag hij de ‘grote’ aandelen gaan coveren en daar dure researchrapporten over gaan schrijven.

Die rapporten worden dan verstuurd naar klanten, die worden aangezet om te handelen. Met die grote aandelen is namelijk meer te verdienen dan met de kleintjes.

Lijkt je weinig zinvol, zeg je?

Wel, dat is helaas de manier waarop de financiële industrie tegenwoordig werkt. Met beleggen heeft dit niks meer te maken.

Bij SMART Capital zijn we echter pragmatisch, en we proberen zoiets in ons voordeel om te buigen. Want als die grote partijen niet meer geïnteresseerd zijn in de kleinere aandelen, kunnen wij die fundamentele waardebeleggers in ons eigen tempo analyseren. Dat geeft ons een ‘edge’ op de grote partijen, die vaak de moeite niet doen om deze pareltjes te ontdekken.

En pareltjes zitten ertussen, dat kan ik je garanderen.

Het zijn typisch die aandelen waarmee we in het verleden honderden procenten winst hebben gehaald. Ze zijn goedkoop, hebben een stevig businessmodel, worden door de markt schromelijk ondergewaardeerd en betalen vaak nog een vet dividend.

De enige reden is dat ze genegeerd worden door grote beleggers en daarom niet in hun dure beleggingsfondsen worden gestopt. Fondsbeheerders zijn namelijk doorgaans erg grote kuddedieren: ze doen bijna allemaal hetzelfde, want van de norm afwijken kan hun duurbetaalde job kosten.

Daar hebben we bij SMART Capital allemaal geen last van. Wij worden door onze abonnees betaald om de beste aandelen te vinden, punt. Dat is onze enige bron van inkomsten: we worden niet betaald door de ene of de andere partij. Bovendien beleg ik zelf in de aandelen die ik aanraad aan mijn lezers en publiceer ik deze namen open en bloot in mijn nummers.

Transparantie en eerlijkheid, daar staan we voor.

SMART Capital is de beste manier voor jou om een mooie aandelenportefeuille samen te stellen.

Je kan dan meteen mijn TIPS hier downloaden!

 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
Hoofdredacteur SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg