4 redenen waarom JIJ beter kan beleggen dan een professional

Nieuwsbrief SmartCapital

 

4 redenen waarom JIJ béter kan beleggen dan een ‘professional’

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Ik krijg regelmatig mails van beleggers die denken dat ze te weinig kennis hebben over beleggen en het beheer dan maar willen overlaten aan de bank om de hoek.

Zo kreeg ik onlangs het volgende mailtje: “Ik wil graag beleggen in aandelen, maar de bank raadde me een gespreid fonds aan. Volgens de beleggingsexpert was ik daardoor veel beter beschermd dan te gaan ‘gokken’ (zijn woorden) in individuele aandelen. De specialisten en beheerders van de bank kunnen volgens hem veel beter alles opvolgen. Dat argument houdt steek, niet?”

Ik ben het hier helemaal niet mee eens. Wat je zelf doet, doe je vaak beter, en dat geldt ook voor beleggen. Ik geef je graag 4 redenen waarom je best het beheer van je centen in eigen handen houdt:

1) Beleggingsfondsen rekenen hoge kosten aan: voor al die ‘spreiding’ en de ‘opvolging’ betaal je al gauw 3% instapkosten die je meteen kwijt bent. En dan spreek ik nog niet over de jaarlijks terugkerende beheersvergoeding van makkelijk 1,5%, en de overige ‘verborgen’ kosten. Bij SMART Capital betaal je 249 euro voor een jaar advies van de bovenste plank, en klaar.

2) Je weet niet waarin je belegt. Ik heb bij SMART Capital een heel eenvoudige lijst van momenteel zo’n 12 koopwaardige aandelen in verschillende sectoren en regio’s. Ik heb die allemaal van naaldje tot draadje geanalyseerd, en het potentieel ligt véél hoger dan de huidige koers. Ik ga je die aandelen echter niet door de strot duwen, JIJ kiest uiteindelijk ZELF waarin je belegt.

3) Een ‘professional’ moet je met een korreltje zout nemen. Ik beschouw mezelf ook als een professional, maar ik kies de koopwaardige aandelen alleen op basis van diepgaande analyse. Ik hoef geen rekening te houden met een comité dat het nooit eens geraakt en hopeloos achter de feiten aanholt. Want zo gaat het in die ‘beleggingsbanken’. Weet jij trouwens wel welk track record die ‘professionele’ beheerder heeft? Dat kan je vaak niet opvolgen. Bij SMART Capital liggen de kaarten voor iedereen op tafel.

4) Fondsbeheerders zijn kuddedieren. Als je weet hoe fondsen werken, dan weet je dat er geld bijkomt wanneer de markt het goed doet, en er geld wegvloeit wanneer het tegenzit. Zo verdien je geen geld. Beheerders gaan gewoon mee met de markt omdat hun baan in gevaar komt wanneer ze ‘tegendraads’ handelen. Zo beleggen ze systematisch in de meest populaire (lees dure) aandelen.

600_sc23.jpgIk heb een heel andere filosofie van beleggen bij SMART Capital. En een van de grootste beleggers aller tijden, Sir John Templeton, is het met me eens: 

“Om uitzonderlijke returns te halen, moet je andere dingen doen dan wat iedereen doet.”

Ik geloof liever deze man dan een adviseur van om de hoek. Templeton had een van de meest succesvolle track record op Wall Street. Sinds de oprichting in 1954 steeg zijn fonds met 16% per jaar tot hij met pensioen ging in 1992. 100.000 euro belegd bij Templeton in 1954 was zo uitgegroeid tot… 55 miljoen dollar in 1999 met herbelegging van de dividenden.

Templeton was een value-belegger old school: hij kocht goedkope aandelen, hield ze een hele tijd bij (minstens vijf jaar) en verkocht ze weer toen ze hun intrinsieke waarde hadden bereikt.

Precies op die manier doen we het bij SMART Capital. Ik koop value aandelen op de goeie ouderwetse manier. Met een flinke ‘margin of safety’ dus. Die aandelen hebben meer potentieel en houden beter stand bij een beursdaling.

Door met de kudde mee te lopen, bereik je geen beleggingssucces. En door je centen af te geven aan een dure beheerder evenmin.

Jij kiest dus voor wie je stemt: voor de dure adviseur om de hoek, of voor een bewezen beleggingsmethode die we hier al meer dan 15 jaar toepassen.

In het jongste nummer belicht ik trouwens twee smallcaps die weer honderden procenten winst hebben neergezet. Dit zijn lokale bedrijven uit de Lage Landen die we zo’n twee tot drie jaar geleden selecteerden. SMART Capital is immers ook gespecialiseerd in kleinere bedrijven ‘van bij ons’ die we door en door kennen en opvolgen.

Dat is de sterkte van SMART Capital: onderbelichte en ondergewaardeerde aandelen vinden wanneer niemand ze dan nog wil, en ze daarna met honderden procenten winst verkopen.

Dat advies krijg je voor €249 (1 jaar) of voor €399 (2 jaar).

Een betere deal ken ik niet.

Klik hier en teken vandaag in op SMART Capital en laat je geld écht renderen.

 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
Hoofdredacteur SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg