Neem een voorbeeld aan deze man

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Neem een voorbeeld
aan deze man

     

 
Walter Schloss. Het is misschien geen naam die bij jou een belletje doet rinkelen, maar het is een van de beste beleggers aller tijden.

Zijn succes is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Bij de rasechte valuebeleggers, waar we onszelf ook toe rekenen, is Schloss echter een naam als een klok. Hij studeerde onder Benjamin Graham aan de Colombia University en ging uiteindelijk voor Graham werken aan de Graham Newman Partnership.

 

600_sc25.jpg

 

In 1955 ging Schloss op zichzelf verder en bouwde hij een van de allerbeste trackrecords in de beleggingsindustrie op. Over een periode van 50 jaar haalde hij bruto returns van 20%... per jaar! En dat op het eerste gezicht met een doodsimpele methode: goedkope aandelen kopen. Daarvoor had hij een belangrijke maatstaf: de koers/boekwaarde.

En ten tweede: aandelen kopen wanneer niemand ze nog ziet zitten. “Als je een aandeel koopt dat tijdelijk uit de gratie is, en daarna keren de zaken wat om, dan heb je een mooie hefboom op winst,” zei hij op een keer.

En dat is een waarheid als een koe. Het klinkt simpel, maar het is het allesbehalve.

We hebben het hier bij SMART Capital al verschillende keren gezegd: indien je als belegger nog maar aan de enkels wil komen van beleggers zoals Schloss, dan zal je de beproefde valuestrategie moeten toepassen.

Je moet dan wel opletten dat je emoties niet in de weg van je beleggings-beslissingen komen te staan, want dat is dodelijk voor je rendement.

Je kent het wel: kopen en verkopen op het verkeerde moment, paniek, euforie… al deze emoties zijn dodelijk voor je rendement.

Hoe het dan wel moet?

Daar kent onze hoofdredacteur Sam Hollanders alles van. Al vele jaren volgt hij de valuestrategie en past hij ze op consistente manier toe.

Dat heeft onze abonnees nog geen windeieren gelegd.

Terwijl iedereen zegt dat ‘de beurzen’ duur zijn, kan Sam nog regelmatig mooie pareltjes van aandelen vinden. Vaak schitterende bedrijven die al lang bestaan, maar die om een of andere reden tijdelijk verguisd worden door de markten.

Kan Sam je beloven dat je ook 20% per jaar haalt, zoals grootmeester Schloss?

Natuurlijk niet. We beloven je geen gouden bergen bij SMART Capital. We doen wel ons stinkende best om alle bedrijven van naaldje tot draadje te analyseren. Op die manier kunnen we het beter doen dan de beurs en toch de risico’s binnen de perken houden.

Sam vertelt je zijn tips in ruil voor een abonnement op SMART Capital.

Voor wat je er elke week voor krijgt, is dat heus niet duur.

Ontdek hier alles over onze abonnementsformules.

 

Met vriendelijke groet, 

Redactie
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg