Inspelen op de groei van Azië?

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Inspelen
op de groei van Azië?

     

 
We weten als beleggers allemaal dat we geografisch moeten diversifiëren wanneer we in aandelen beleggen. Het is leuk om dicht bij huis te blijven en niet verder te gaan dan België of Nederland, maar om voordeel te halen uit grote en winstgevende trends, moet je soms wat verder van huis gaan.

Een van de allersterkste trends op lange termijn, is de ontwikkeling van een Aziatische (rijkere) middenklasse. Terwijl de ontwikkelde landen in het Westen het knap moeilijk krijgen en de middenklasse gesqueezed wordt, is dat in Azië helemaal anders. Tegen 2030 zal 85% van de verwachte groei van de middenklasse wereldwijde afkomstig zijn uit Azië.

Deze trend kan je als belegger onmogelijk negeren!

 600_sc26.jpg

 
Neem nu bijvoorbeeld China. Op enkele jaren tijd is het land geëvolueerd van een goedkope fabriek van de wereld, vaak met minderwaardige producten, naar een kennisgedreven economie die heel mooie en geavanceerde producten ontwikkelt.

Een smartphone van Huawei is heus geen rommel. Integendeel, en kan de vergelijking met een veel duurdere iPhone op vele vlakken best doorstaan.

Om te profiteren van deze groei kan je een duur beheerd beleggingsfonds kopen (1,5% beheerskosten MINIMAAL per jaar), of je kan ook beleggen in een bedrijf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw.

Deze groep heeft namelijk alle troeven in huis om de verschillende groeisegmenten in Azië te bespelen. Denken we maar aan supermarkten, auto’s, hotels, mijnbouw, infrastructuur, logistiek…

Dit aandeel zorgt ervoor dat je al deze interessante groeigebieden met één belegging kan bespelen. En bovendien ben je er zeker van dat jouw belangen gelijk lopen met die van de aandeelhouders en de directie, want zij hebben ook flink wat centen in dit bedrijf gestoken.

Je bent er op die manier zeker van dat ze het geld van de aandeelhouders niet gaan verkwanselen. Ook heb je meteen toegang tot een heel reeks Aziatische landen, gaande van Singapore, Hongkong en Maleisië tot Indonesië. Een betere manier om in te spelen op de groei van de Aziatische middenklasse heb ik tot hiertoe niet gevonden.

Beleggers die dit aandeel al jaren aanhouden, hebben mooie rendementen geboekt. In de toekomst verwacht ik dat dit aandeel een ‘core holding’ in een portefeuille moet zijn.

In de laatste editie van SMART Capital vertel ik je er alles over, en sta ik ook stil bij de recente geplande fusie van Potash Corp en Agrium. Abonnees stellen me hier veel vragen over, daarom wijd ik er een speciaal artikel aan in mijn nummer.

Als je mijn Aziatische tip en de rest van mijn Selectielijsten wil ontdekken, is er maar één devies: als de bliksem inschrijven op SMART Capital.

Je zal het je niet beklagen, want ik geef je alle tools om je aandelenportefeuille te beheren terwijl jij toch stevig aan de knoppen blijft draaien.

Ontdek hier alles over onze abonnementsformules.

 

Met vriendelijke groet, 

Redactie
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg