TIP: landbouw blijft krachtige trend

Nieuwsbrief SmartCapital

 

TIP: landbouw blijft krachtige trend!

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Bij SMART Capital blijven we volop inzetten op langetermijntrends. Landbouw is er daar zeker een van.

Zoals we in het verleden al verschillende keren hebben gezegd, geloof ik zeer sterk in deze markt. We hebben nu eenmaal steeds meer mensen op deze aarde, en er is steeds minder beschikbare grond om voedsel op te verbouwen.

Daar komt nog bij dat we ook nog meer voedsel per persoon nodig hebben. In 1960 gebruikte een persoon gemiddeld 60 gram proteïnen per dag. In 2010 was dit al 80 gram. Men voorspelt dat dit tegen 2050 zelfs 130 gram per persoon wordt. Deze toename is er voornamelijk vanwege het vlees dat we consumeren.

Ook in Azië en andere opkomende markten wordt deze trend heel duidelijk zichtbaar. Het dieet van vroeger, vaak veelal gebaseerd op rijst of noedels, wordt aangevuld met vlees.

Bij SMART Capital zijn we op de eerste plaats beleggers, en kijken we naar manieren om hier op in te spelen.

Het bedrijf dat ik deze week in portefeuille opnam, beantwoordt aan al mijn criteria. Het is actief in sommige van de meest essentiële bestanddelen om aan productieve landbouw te doen.

Soms levert onze research zelfs verrassende resultaten op, want wist u bijvoorbeeld dat zout essentieel is voor de mens en geen substituut kent?

Daarentegen is het geen schaars goed en wordt het overal geproduceerd. Bijna in elk land wordt zout ontgonnen. 70% daarvan komt uit traditionele mijnen en ongeveer 30% komt uit het ontzilten van zeewater of zoutwatermeren.

Zout is dus een heel regionaal product waarin onze nieuwe tip de grootste speler is omdat ze aanwezig zijn in Europa, Canada, Brazilië, Verenigde Staten en Chili.

Als ik kijk naar de waardering, dan is die ook best te pruimen. Onze nieuwe tip is momenteel zeker niet duur. De koers/winst verhouding is laag en ook de EV/EBIT zit goed.

Momenteel noteert dit bedrijf zelfs onder zijn boekwaarde. Ook als we de immateriële activa er uit filteren en enkel de tastbare boekwaarde bekijken, noteert het bedrijf hieronder.

Dat is al te gek voor zo’n bedrijf, en het toont aan dat je voluit gebruik moet maken van tijdelijke gekke bewegingen op de markt. Ik neem het dus op in mijn Deep Value & High Quality Selectielijst. Dit staat garant voor bedrijven van de allerhoogste kwaliteit. Hiermee een portefeuille samenstellen, en je doet het op termijn gegarandeerd beter dan de markt.

Waarom nog wachten? Neem een abonnement op SMART Capital en beleg in superieure bedrijven.

 

Met vriendelijke groet, 

Redactie
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg