Van spaarder naar belegger? 5 tips

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Van spaarder naar belegger

5 Tips

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Vandaag wil ik je graag vijf tips geven over hoe je kunt evolueren van spaarder naar belegger. Ik krijg hier immers enorm veel vragen over. Veel mensen die vroeger traditionele spaarders waren op een spaarboekje, voelen zich vandaag klaar om hun spaargeld meer te laten opbrengen.

Het spaargeld van de Belgen, die 250 miljard euro, staat immers te verkommeren op rekeningen die in het beste geval 0,11% per jaar opbrengen. Dat is een stuk minder dan de inflatie. Op deze manier verliest je spaargeld elk jaar aan koopkracht. Je pensioenspaarpot zal op die manier een mager beestje zijn.

Anderzijds begrijp ik ook heel goed dat beleggen in aandelen voor vele onder jullie een moeilijke stap is. Het is een drempel die je moet overwinnen, want aandelen zijn en blijven risicokapitaal. Maar op lange termijn dit risico NIET nemen, betekent een hopeloze ontwaarding van je spaarkapitaal.

Hoe kan je je beter voorbereiden op een leven als belegger? Hier mijn vijf exclusieve tips!

1) Gedraag je als een eigenaar

Beschouw aandelen niet als een stukje papier, maar als echte onderdelen van een onderneming die leeft en geld verdient. Je zal je veel beter voelen als je jezelf beschouwt als een echte eigenaar van een stukje van het bedrijf, in plaats van een cijfertje op een rekening.

2) Denk op lange termijn

Ik ben in mijn carrière als belegger nog nooit een bedrijfsleider tegengekomen die denkt aan morgen of overmorgen. Allemaal denken ze jaren vooruit. Waarom zou jij als belegger niet hetzelfde doen? Wrik jezelf los uit de waan van de dag en denk jaren vooruit. Je zal er betere beslissingen door nemen, en ook beter door slapen!

3) Denk aan de dividenden

Beleggen in aandelen doe je vooral om ze tegen een hogere koers weer te verkopen. Dat klopt, maar wie echt op lange termijn denkt, mag de dividenden niet negeren. Gezonde bedrijven zullen bijna altijd kiezen om een dividend uit te keren om hun aandeelhouders te belonen voor hun trouw. Op lange termijn is bijna twee derde van de totale aandelenreturn afkomstig van het dividend. Die wil je niet missen!

4) Leer een bedrijf echt kennen

Het is een waarheid als een koe, maar je kan er niet omheen: de beste beleggers kennen de bedrijven waarin ze beleggen. Ook als je abonnee bent van SMART Capital, doe je er goed aan om de bedrijven die ik in mijn Selectielijsten aanraad, goed te leren kennen. Op die manier zal je nog steviger in je schoenen staan. Ik ben trouwens altijd beschikbaar voor mijn abonnees om van gedachten te wisselen over bedrijven en beleggen. Samen staan we sterker!

5) Leer bij en geniet ervan!

We beleggen niet alleen om geld te verdienen, maar ook om bij te leren. De beste beleggers zijn nieuwsgierig en wereldwijs: ze willen altijd bijleren over de meest diverse domeinen. Wie een brede kijk op de wereld heeft, zal sneller het verband zien tussen economie, politiek…

Beleggen is razend interessant, en je verdient er nog geld mee ook!

Ik ben al 15 jaar een gepassioneerd belegger, en wil die kennis graag met je delen. Via SMART Capital kan je deel uitmaken van de steeds groeiende groep beleggers, die meer rendement willen voor hun spaargeld en dat op een verstandige manier willen doen.

Indien je toegang wil tot mijn kennis en bedrijven die ik aanraad, moet je HIER klikken.

 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg