Value-aandelen: we have lift-off

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Value-aandelen:
we have lift-off !

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Wat een week op de financiële markten! Trump is de Amerikaanse president, en hij won bijzonder overtuigend van Clinton. Opvallend is ook dat de doemverhalen die overal werden opgehangen over zijn verkiezing, met name een crash van de aandelenmarkten, niet aan de orde is.

Integendeel, de markten in de VS staan op nieuwe recordniveaus. Beleggers ruiken al dat Trump een enorme fiscale stimulus in gang gaat zetten. Dat verhoogt de inflatieverwachtingen. Een beetje inflatie is zoals je weet een goeie zaak voor aandelen, die uiteindelijk reële activa blijven.

Vandaag wil ik het eens even hebben over een andere trend op de markten die bijna niemand heeft opgemerkt… de uitbraak van value-aandelen tegenover groei-aandelen!

Op een tienjarige grafiek die kleine value-aandelen afzet tegenover kleine groei-aandelen, zie je het heel duidelijk: value breekt uit, en niet zo’n klein beetje!

 600_sc1.jpg

 
Trump heeft een aantal marktlievelingen (de dure FANG-aandelen) fors doen afstraffen, en beleggers kiezen nu voor cyclische value-aandelen. 

Ook defensie- en farma-aandelen doen het bijzonder goed. Voor een valuebelegger is dit een heel belangrijke trend, want hoewel deze grafiek het heeft over Amerikaanse aandelen, zal deze nieuwe en enorm krachtige trend zich doorzetten naar de Europese markten. Daar kan je van op aan.

En laat het net dat segment zijn waar SMART Capital bijzonder sterk staat. Onze expertise in kleinere Europese en Amerikaanse aandelen vind je nergens anders.

Ik ken deze bedrijven op m'n duimpje en weet welke ‘triggers’ van een goed bedrijf een fantastische belegging maken. Ik spendeer hier volledige dagen aan, en doe het studiewerk voor jou.

Als je mijn vorige mailing hebt gelezen, dan heb ik je verteld over het palmoliebedrijf dat we in portefeuille hadden. Het gaat niet over Sipef, maar over een bedrijf dat zijn plantages nog veel goedkoper gewaardeerd zag door de markt.

Ondertussen is dit bedrijf al zo’n 20% verder omhoog geknald. Zie je nu wat er kan gebeuren als een spotgoedkoop aandeel een trigger krijgt? Dan stijgt het meteen fors door.

Zulke aandelen wil je als belegger. Genegeerd door de markt, spotgoedkoop, weinig risico… en dan worden ze ontdekt en kan jij cashen. Dat is het beproefde recept om véél geld te verdienen met aandelen.

Als je mijn tips wil ontvangen, kan je meteen terecht via deze link.

Ik hoop je weldra tot onze snel groeiende club beleggers te mogen rekenen! 

 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg