Aandelen risicovol? Onzin

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Aandelen risicovol? Onzin!

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Vaak krijg ik de vraag of aandelen niet erg risicovol zijn. Beleggers verwijzen dan naar grote crashes uit het verleden, met name 1987 en de val van de technologie-aandelen na 2000.

Maar op dit moment ziet de markt er heel anders uit dan toen. Obligaties brengen niets meer op, en brengen zelfs een negatieve rente op.

De afgelopen weken, na de overwinning van Trump, zijn rentes op obligaties fors de hoogte in gegaan en dat betekent dat huidige obligatieportefeuilles fors verliezen.

Hoe hoger de duration (rentegevoeligheid) van die portefeuille, hoe hoger de verliezen.

Beleggers hebben vaak, zonder dat ze het zelf weten, dergelijke langlopende obligaties in portefeuille. Dit is een belegging met een laag tot onbestaand rendement, en een torenhoog risico!

Kijk, dan zit ik op dit moment véél liever in kwaliteitsaandelen.

Wanneer je in obligaties belegt, stop je uiteindelijk toch maar je geld in schuldpapier met een vaste rente. Wie daarentegen in aandelen van goeie bedrijven belegt, kan nog profiteren van de goeie gang van zaken.

Daarom pleit ik op dit moment meer dan ooit voor een uitgekiende belegging in aandelen.

Het voorspellen van rampscenario’s is dan ook geheel mijn stijl niet.

Niet dat ik me af en toe geen zorgen maak. Ik vraag me regelmatig af hoe de toekomst er economisch voor mijn kinderen zal uitzien. Vandaar dat ik ook beleg. Ik neem het heft zelf in handen, net als jullie, om te zorgen voor mijn familie.

Dat probeer ik zo goed mogelijk te doen via beleggingen in aandelen. Niet zomaar aandelen natuurlijk, maar wel de beste in hun categorie. Daar haalden we dit jaar al mooie resultaten mee, en ook volgend jaar is er geen enkele reden tot pessimisme.

Ook in het laatste nummer van SMART Capital bespreek ik weer enkele aandelen die volgens mij geweldige kansen bieden  voor de komende jaren.

Voor mijn eigen portefeuille beleg ik ook in deze topaandelen. Een beter bewijs van vertrouwen kan ik je niet geven.

I eat my own cooking, zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen.

Wil je mijn favoriete aandelen kennen, zodat je zelf je pensioenopbouw in de hand kan nemen? Download dan de laatste SMART Capital!

Klik HIER en ontdek mijn portefeuille.

  

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg