Wees niet actief… om actief te zijn

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Wees niet actief.….
om actief te zijn!

     

 
Ik wil je vandaag een van mijn favoriete quotes bij het beleggen eens toelichten. Hij komt van de befaamde belegger Paul Samuelson, en je ziet hem hieronder:

 600_sc34.jpg

 
Vaak denken beleggers dat ze heel veel transacties moeten doen om succesvol te zijn.

‘Actief beleggen’, weet je wel? Maar dat leidt zelden of nooit tot uitmuntende resultaten.

Je moet inderdaad actief zijn als belegger, in de zin dat je je huiswerk van naaldje tot draadje moet maken en de bedrijven waarin je belegt, helemaal moet begrijpen.

Maar dat betekent niet dat je moet gaan ‘traden’.

Ik lees soms wel eens dat buy-and-hold als strategie dood is. Als je bedoelt dat je aandelen koopt om er daarna nooit meer naar om te kijken, dan ben ik het met je eens. Een minimum aan opvolging is vereist, maar uitzonderlijke resultaten halen, kan alleen als je beleggingshorizon voldoende lang is.

De favoriete periode van Warren Buffett om een aandeel aan te houden, is immers ‘voor eeuwig’.

Enkel indien je op lange termijn belegt, kan je profiteren van twee fenomenen: de samengestelde interest en de kracht van stijgende dividenden.

Het rente-op-rente fenomeen is immers enorm krachtig. Indien je je opbrengst telkens herbelegt, kan je een sneeuwbaleffect bekomen.

Superieure bedrijven maken er dan ook nog eens een erezaak van om elk jaar hun dividend wat op te trekken.

Je ziet het, een trouwe aandeelhouder zijn, wordt nog steeds beloond.

Een combinatie van diepgravende research en geduld zal leiden tot gouden resultaten, daar ben ik rotsvast van overtuigd.

In mijn ‘carrière’ als belegger heb ik al verschillende keren zulke successen mogen meemaken. Telkens had ik ze te danken aan een juist inzicht en de aandelen lang bij te houden.

Zoiets leidde regelmatig tot honderden procenten winst!

Zijn er op dit moment in mijn Selectielijsten nog aandelen die dit kunnen presteren?

Reken maar!

Indien je mijn tips meteen wil aankopen, is er maar één advies dat ik je kan geven: teken vandaag nog in op SMART Capital. Het is dé bewezen manier om het rendement van je portefeuille op te krikken, zonder onnodige Sam Hollandersrisico’s of stress! 

 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg