Een tijd van komen ... en gaan

Laat mij onmiddellijk met de deur in huis vallen: SMART Capital krijgt een nieuwe hoofdredacteur.

Vanaf juli ga ik een andere richting aan mijn loopbaan geven.

Ongetwijfeld zit u met enkele pertinente vragen, vandaar dat ik u vandaag al van de meest relevante antwoorden wil voorzien.

Wie neemt het roer over? De redactie van SMART Capital zal m.i. in zeer goede handen zijn, want niemand minder dan Sam Hollanders zal zich vanaf juli met hart en ziel inzetten.

Sam is al enkele jaren hoofdredacteur en uitgever van BeursLoper.

Hij kent m.a.w. de knepen van het vak. Van groot belang is bovendien dat Sam een uitstekende value investor is. Daardoor blijft de benaderingswijze bij SMART Capital ongewijzigd.

Wat zal er vanaf 1 juli veranderen?

In eerste instantie zeer weinig.

Sam heeft uiteraard zijn eigen stijl, maar ik maak me daarover geen zorgen. De wekelijkse distributie van het nummer, de lay-out, de selectielijst,…. alles wordt gewoon verdergezet.

Na verloop van tijd zal Sam zijn persoonlijke accenten beginnen leggen en de keuze van aandelen mogelijk wat aanpassen.

Maar bedenk dat ik de afgelopen acht en een half jaar ook voortdurend fair value’s in vraag heb gesteld, ze heb aangepast waar nodig, sommige aandelen heb verkocht en weer nieuwe heb opgenomen.

Die werkwijze op zich zal nu niet anders zijn.

Zal de selectielijst nu verdwijnen of onmiddellijk een heel andere samenstelling krijgen?

Ook hierover hoeft u zich geen zorgen te maken. De selectielijst zal in dezelfde vorm en met dezelfde aandelen behouden blijven. Sam zal er wel een aantal aandelen aan toevoegen die hij reeds in BeursLoper analyseerde, dus dat is meteen al een verrijking.

De bestaande aandelen zullen op precies dezelfde manier worden geanalyseerd, vanuit een value-benadering, en er zullen af en toe aanpassingen komen, zoals ik dat in het verleden dus ook heb gedaan.

Hoewel ik een sterk vermoeden heb dat dit helemaal niet nodig zal zijn en Sam over alle kwaliteiten beschikt om er vanaf de eerste dag in te vliegen, blijf ik na 30 juni nog enige tijd voor hem beschikbaar om ondersteuning te bieden waar nodig.

Meer weten over Sam?

Begin hier: interview met Sam Hollanders, de nieuwe hoofdredacteur van SMART Capital