Ook zo bang van aandelen?

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Ook zo bang van aandelen?

     

 
Ik las gisteren een heel erg interessant artikel in ‘Het Laatste Nieuws’. Dat is in lezersaantallen de grootste krant van Vlaanderen. Ze wordt gelezen door een breed publiek, gaande van arbeiders tot bedienden en directeurs. Met andere woorden, ze biedt dus een goed idee van wat ‘de Vlaming’ denkt en vindt.

Voor onze Nederlandse vrienden: je kan het zowat vergelijken met de Volkskrant.

Nu moet je de onderstaande krantenkop eens bekijken:
 

600_sc40.jpg

 
Eigenlijk is dit verkapte reclame voor de banken, als je het zo leest. Want waar gaat het over? De Vlamingen zijn niet voldoende geïnformeerd. Ze denken dat aandelen heel riskant zijn en dat de fondsen van ‘de bank om de hoek’ zoveel beter zijn. Daarom werken al die spaarplannen ook zo goed: het klassieke verhaaltje van ‘brede spreiding’.
 

Het resultaat? 

Hoge instapkosten (reken op 3%) en dan nog eens de hoge beheerskosten die elk jaar terugkeren (1,5% zit je zo aan). 

Het ergste als rasechte belegger vind ik nog dat je met zulke spaarplannen geen enkele voeling meer hebt met de bedrijven waarin je belegt. Je krijgt alleen jaarlijks een fiche met een overzicht van de top tien aandelen en uiteraard een kostenafrekening. 

Persoonlijk vind ik het veel leuker om rechtstreeks te beleggen in de bedrijven die ik zelf geanalyseerd heb en waarvan ik weet wat ze doen. Ook grote beleggers als Warren Buffett vinden het essentieel om een belegging niet te beschouwen als een stukje papier, maar als een echt aandeelhouderschap van een bedrijf. 

Indien je zo redeneert en handelt, dan word je vanzelf veel rustiger en krijg je meer zelfvertrouwen over je beleggingen. Angst over aandelen is nergens voor nodig, en je houdt maar beter zelf de controle over je centen en beleggingen. 

Daarom wil ik samen met jou een echt partnership aangaan in 2017. 

SMART Capital is dé community om meer kennis op te doen over beleggingen in aandelen. Onze value benadering, waarbij we ondergewaardeerde kwaliteitsaandelen kopen, heeft zijn verdiensten in het verleden ruim bewezen. 

Terugblikken op 2016 was erg leuk, want zowel de Deep Value & High Quality als de Value Indexing Selectielijsten deden het meer dan prima.
 

Deep Value & High Quality

 600_sc41.jpg

 

 Value Indexing

 600_sc42.jpg

 

De Deep Value portefeuille klokte af op een winst van 26,51%. 

De Value Indexing portefeuille kwam uit op 11,07%, wat ook een mooie extra winst is, zeker als we weten dat deze nog niet voor 100% belegd is, waar het systeem wel is op gebaseerd.  

Ik ben ervan overtuigd dat we ook in 2017 een mooi resultaat kunnen opbouwen. 

Bij SMART Capital krijg je alle tools in handen om een sterk presterende aandelenportefeuille op te bouwen. Het is mijn job om de beste aandelen te vinden. 

We krijgen alleen abonnementsinkomsten van onze leden. Zo zijn we 100% onafhankelijk. Hierdoor kunnen onze abonnees volledig zelf de touwtjes in handen nemen. 

Lijkt het je wat om samen met mij een schitterend beleggingsresultaat neer te zetten in 2017? 

JA, GEEF ME METEEN TOEGANG TOT JOUW TIPS!

  

600_button_abonneer_hier.gif 

SMART Capital: ook in 2017 de beste manier om in aandelen te beleggen.

Sam Hollanders 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg