Zo bouw je een geweldige aandelenportefeuille op

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Zo bouw je een geweldige aandelenportefeuille op!

     

 
Mensen vragen me weleens: “Sam, al jouw studies en verhalen zijn heel mooi, maar hoe bouw je nu in de praktijk een mooie aandelenportefeuille op?”

Ik kan maar twee adviezen geven: wees voorzichtig en oefen geduld!

Laat me beginnen met het eerste aspect: voorzichtigheid.

Denk aan de eerste regel van Warren Buffett: verlies NOOIT geld!

 

600_sc43.jpg

 
Gegarandeerd geld verliezen doe je door te traden, door te dure aandelen te kopen, door te gokken en door niet te weten waarin je belegt. Maar zelfs een geweldig bedrijf kan in eerste instantie verlies opleveren.

Hoe beperk je dat risico?

Door een veiligheidsmarge in te bouwen.

Beleggen in aandelen is geen exacte wetenschap. Er kan nog steeds van alles mis gaan, en daarom moet je een inschatting maken van hoeveel een bedrijf waard is, en voor hoeveel het op de beurs wordt genoteerd.

Als de reële waarde boven de beurskoers ligt, dan zit je goed en mag er al eens iets mis gaan. Dat zorgt ervoor dat je risico als aandelenbelegger al meteen een heel stuk lager wordt.

Het tweede advies: geduld uitoefenen.

Als jij altijd op hete kolen zit en je aandelen bij wijze van spreken verkoopt zodra je 10% winst hebt, en altijd van aandeel naar aandeel ‘hopt’, ga je nooit gebruik kunnen maken van de magie van de samengestelde interest.

Aandelen zijn de perfecte en zelfs enige activaklasse om voluit van dit effect te profiteren. Maar daar heb je een lange termijn beleggingshorizon voor nodig!

Kijk eens op de onderstaande grafiek:

600_sc44.jpg 

Die toont duidelijk aan dat er een hemelsbreed verschil is tussen het herbeleggen van je dividenden elk jaar. Op die manier krijg je op lange termijn echt een turbo-effect op je aandelenportefeuille.

Met een obligatie of spaarboekje zal je dit effect nooit bereiken. Aandelen zijn de enige manier om op lange termijn vermogen op te bouwen.

Value-beleggen volgens de oude stempel verenigt deze twee essentiële voorwaarden om op lange termijn succesvol te zijn.

Het feit dat je ondergewaardeerde aandelen koopt (je koopt iets wat een euro waard is voor maar 0,5 euro) en je dat op lange termijn volhoudt, zorgt voor returns die je nergens anders vindt. Daarom is SMART Capital dé perfecte manier om een aandelenportefeuille op te bouwen die écht het verschil maakt.

Ik ga je niet beloven dat je op een jaar rijk wordt of andere onzin. Ik kan alleen maar gebruik maken van beproefde recepten.

Value-beleggen werkt en bij SMART Capital passen we dat al meer dan 15 jaar toe. Geen enkele andere nieuwsbrief in de Lage Landen biedt dergelijke expertise op het vlak van aandelen.

Overtuigd?     Teken hier in.

Met één tip heb je je abonnementsgeld zo terugverdiend!

SMART Capital: ook in 2017 de beste manier om in aandelen te beleggen.

Sam Hollanders 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg