Trump belangrijk voor je aandelenportefeuille?

Nieuwsbrief SmartCapital

 

Trump belangrijk voor je aandelenportefeuille?

     

Sam Hollanders

 
Sam Hollanders hier.

Mijn lezers en abonnees vragen me vaak of de aanstelling van Trump als nieuwe president een invloed heeft op mijn aandelenportefeuille.

Het antwoord is dan: “Trump kan een goed bedrijf niet slecht maken, en een slecht bedrijf niet goed.”

Beleggers focussen zich veel te veel op de zaken die het rendement op lange termijn niet beïnvloeden.

Of Trump nu uiteindelijk al zijn plannen uitvoert of niet, of China nu met 6 of 8% groeit: het is allemaal leuk om de kranten mee te vullen, maar aandelenbeleggers moeten zich concentreren op de bedrijven in plaats van op de economische data die je op verschillende manieren kunt interpreteren.

Wat wél een invloed heeft op het rendement, is al tientallen jaren hetzelfde: de combinatie van topkwaliteit en een lage waardering.

Soms heb je periodes wanneer beleggers bereid zijn om veel te betalen voor hippe ‘groei’ aandelen. Sinds vorig jaar is die evolutie aan het omkeren, in het voordeel van de ‘value’ aandelen die wij hier al 15 jaar aanraden.

Je kan die evolutie hieronder duidelijk op de grafiek zien.

 600_sc45.jpg

 
De ‘heropstanding van value’ is een uitgemaakte zaak! Hoe veel duidelijker kan het nog zijn?

Het is een realiteit dat de markt als geheel niet supergoedkoop meer is. Ook wij worstelen met het vinden van nieuwe aankoopkandidaten. We moeten dus nog selectiever en kieskeuriger zijn dan vroeger.

Geen enkele toegeving doen we op het vlak van kwaliteit, businessmodel, management en waardering. Deze beurstijden zijn er niet om overdreven risico’s te nemen! Daarom is de value stijl voor ernstige aandelenbeleggers op dit moment de enige rationele keuze.

Je uitgangspunt is gewoon veel beter: je betaalt weinig voor het potentiële rendement, en als de belegging dan toch niet uitdraait zoals je wil, verlies je veel en veel minder dan wanneer je duur betaalt.

Want laat er geen onduidelijkheid over bestaan: beleggen in aandelen is geen exacte wetenschap. Je wapent je dus maar beter met de enige strategie die in het verleden consistente resultaten heeft opgeleverd: value!

In het laatste nummer van SMART Capital bespreek ik één aandeel volledig en diepgaand. Het is een mooie aankoopkandidaat waar ik veel van verwacht. Een eerste positie lijkt me dan ook aangewezen.

Als het aandeel nog wat terugvalt, dan is dat een mooi geschenk voor onze abonnees en kunnen ze dit kwaliteitsbedrijf nog goedkoper aankopen.

Dat is de manier waarop je geld verdient op de beurs: met discipline, een diepgaande kennis van de bedrijven, en een lage waardering.

Dankzij dit beproefde recept bestaat SMART Capital dan ook al 15 jaar. Als je vandaag nog intekent, kan je meteen mijn aankoopkandidaat opnemen in je eigen portefeuille. Je krijgt ook toegang tot de vorige nummers en mijn twee Selectielijsten.

En voor het geld hoef je het niet te laten: met één goeie tip heb je het abonnementsgeld zo terugverdiend!

TOON ME JE AANKOOPTIP, SAM!

 

Met vriendelijke groet, 

Sam Hollanders
SMART Capital 

 
PS. Abonneer u meteen op SMART Capital, en krijg het rapport "Hoe u Grote Winsten kan Behalen Zonder Grote Risico's... met dit Streng Bewaakte Geheim van de Beursgoeroe's", gratis toegestuurd bij uw abonnement.
 

600_sc17.jpg