Enorme inhaalbeweging voor value-aandelen!

Als je mijn nieuwsbrief leest, dan weet je dat ik een aanhanger ben van value-aandelen, én dat ik geduld heb.

Ik ben een voorstander van value omdat de geschiedenis mij op lange termijn gelijk geeft: value doet het gewoon beter dan groei.

Wil je cijfers? Wel, zo’n 5% beter, jaar na jaar.

Als jij dit een klein verschilt vindt, dan moet je maar eens nagaan wat een enorm verschil dit maakt op een beleggingshorizon van 10 of 20 jaar. Honderdduizenden euro’s meer in je spaarpot, kan ik je wel zeggen.

Natuurlijk zijn er periodes waarin ‘groei’ het beter doet dan ‘value’. In een dergelijke periode zitten we vandaag. Zo vaak komen die periodes echter niet voor: sinds 1945 zo’n zes keer over een periode van vijf jaar. Dat zie je op de grafiek hieronder.

Elke keer heeft value een fors herstel gekend. De cijfers liegen er niet om:
• 1969-1977: +142%
• 1980-1985: +108%
• 1991-1996: +52%
• 1999-2005: +50%
• 1960-1966: +50%

VALUE

Vijf jaar is in beleggerstermen niet zo heel lang. De grootste winsten worden behaald door juist te handelen en dan vast te houden aan je overtuiging. Ken je de leuze van Jesse Livermore nog? Inderdaad: “be right, and sit tight!”

Niemand schrijft erover, maar de huidige beurscorrectie heeft niet alleen te maken met China, hoor. Beleggers hebben aan een véél te klein groepje ‘groei’ aandelen véél te hoge waarderingen toegekend. De Apple’s, Tesla’s, Google’s en andere Alibaba’s van deze wereld.

Prachtige bedrijven, maar als er dan wat hapert aan de groei, donderen ze met tientallen procenten lager.

Zulke bedrijven vind je niet in mijn Selectielijst. Ik heb er momenteel 18 die volgens mijn analyses tientallen tot honderden procenten herstelpotentieel heb.

Want zo gaat het op de markten: zodra de rotatie van groei naar value begint, gaat het snel met deze namen. Dan tellen wij de winsten en verkopen we als iedereen deze aandelen wil.

De huidige desinteresse voor value maakt het potentieel nog groter. Heel wat value investors realiseren jaarlijkse rendementen van 15% per jaar en meer. Dat is genoeg om je kapitaal iedere vijf jaar te verdubbelen in omvang!

100.000 euro wordt dan 1,63 miljoen euro na 20 jaar!

Ook jij kan dit, maar dan moet je wel je emoties onder controle houden en je niet van de wijs laten brengen. Beleggers overdrijven steeds, en dat is bij het huidige achterblijven van value ook zo.

Bij SMART Capital wijs ik je de weg en leg ik je uit hoe je hiervan profiteert. Teken nu nog in, zonder enig risico.

Dit is de goedkoopste manier om een superieure beleggingsstrategie toe te passen. De enige die op lange termijn haar nut heeft bewezen.

Valuebeleggen is nog nooit zo interessant geweest als vandaag!