Dit aandeel in de grondstoffensector is ZEER koopwaardig!

Beste belegger,

Je weet vast dat de grondstoffenprijzen momenteel in het slop zitten. Meer nog, ze noteren aan het laagste niveau in meer dan zestien jaar.

Dat is een bijzonder zware dobber voor heel wat bedrijven in deze sector. De grondstoffensector is een bijzonder cyclische sector en surft mee op de golven van de wereldeconomie.

Capaciteitsoverschot door de vertraging in China doet de rest, en dat zorgt ervoor dat de zwakste bedrijven overkop gaan en hun koersen met 80 tot 90% zien dalen.

Veel beleggers denken dat het nooit meer goed komt en gooien de handdoek in de ring.

Toch geloof ik niet dat dit het einde is van de seculaire stierenmarkt in grondstoffen. En veel grootheden in de beleggerswereld zijn het momenteel met me eens. Er zijn namelijk altijd kansen, en de sterkste bedrijven zullen nog sterker uit deze malaise komen.

Neem nu bijvoorbeeld Carl Icahn. Deze bekende hedgefondsbeheerder maakte onlangs bekend dat hij een belang van 8,5% had genomen in Freeport-McRoRan. Het is niet de eerste grote belegging van Icahn in de sector. Ook in de energiesector ziet hij uitgelezen kansen.

ICAHN

Ook Ray Dalio van Bridgewater Associates zet voluit in op grondstoffenaandelen. Hij is misschien minder bekend dan Warren Buffett, maar behoort tot de beste beleggers op deze planeet.

In zijn portefeuille vinden we grote posities in grondstoffen, goud en energie. Hij is een van de weinige beheerders met een track record van meer dan twintig jaar, en heeft Bridgewater in die tijd kunnen uitbouwen tot het grootste hedgefonds ter wereld.

DALIO

Een cyclische industrie zoals grondstoffen moet je niet kopen als hij in vuur en vlam staat, zoals enkele jaren geleden, maar vandaag, wanneer alles op zijn gat lijkt te liggen.

Ik probeer deze sector op een relatief veilige manier te bespelen en heb een aandeel in mijn Selectielijst dat een van de allersterkste spelers in de sector is. Zij hebben de luxe om heel wat vrije cashflow te genereren, zodat ze hun waardevolle activa niet aan bradeerprijzen hoeven te verkopen.

Voor de belegger is dit volgens mij één van de allerbeste plays om de komende up-turn in grondstoffen mee te pikken. Want dat is eigen aan cyclische sectoren: het herstel komt er vast en zeker.

Het aandeel beantwoordt aan mijn uiterst strenge selectiecriteria. Dankzij de enorme cashflows is het bedrijf probleemloos in staat om een dividend van 7% te betalen.

Aan de huidige koers heb ik een faire waarde berekend die – heel conservatief – meer dan 100% boven de huidige koers ligt.

Natuurlijk is dit een langetermijnbelegging. Je weet ondertussen dat we bij SMART Capital niet gaan voor de schamele 5% winst, maar wel voor de ‘big bucks’. Daar heb je wat geduld voor nodig.

Zoals Jesse Livermore zei: “be right and sit tight!”.

Ik ben ervan overtuigd dat de grondstoffensector op dit moment zo gehaat is, dat het herstel spectaculair zal zijn eens het tij keert.

En ik ben in goed gezelschap, zoals beide grootheden laten zien.

Wil jij ook in goed gezelschap zijn?

Teken dan vandaag nog risicoloos in op SMART Capital. Het kost je minder dan 70 eurocent per dag!