Nieuwsbrief SmartCapital

 

SMART Pennies Rapport: 

Verborgen pareltjes

 

 

200_sc_pennies_rapport.jpg Bent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Lees dan verder...

Hier vind je het verhaal van John Templeton dat de inspiratie is voor dit rapport.

John Marks Templeton was een uitzonderlijk man, filantroop en waardebelegger. Hier wil ik de aandacht vestigen op het laatste, meer specifiek naar een actie die John Templeton uitvoerde aan het begin van zijn carrière.

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog leende Templeton $10.000 dollar van zijn toenmalige werkgever. Met dat geld kocht hij voor ongeveer honderd dollar aandelen van alle bedrijven op de Amerikaanse beurs (104 verschillende) die onder $1 noteerden. 34 van deze aandelen hadden reeds het faillissement aangevraagd. Uiteindelijk werden slechts 4 aandelen compleet waardeloos. Gemiddeld werden de aandelen op 4 jaar tijd 4 keer meer waard.

Voor het SMART Pennies Rapport werden alle aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone (met uitzondering van Griekenland en enkele andere markten die niet bij alle brokers beschikbaar zijn) die onder de €3 noteren bekeken.

Het is te zeggen, ruim 4000 aandelen werden gefilterd op ratio’s en cijfers om zo de aandelen met het hoogste risico te verwijderen. Er bleven toen nog 151 (!) aandelen over.

Daarna werd op het resterende aantal nogmaals hetzelfde gedaan op de zogenaamde “red flags”. Een red flag is de benaming van bepaalde gegevens of cijfers die zouden kunnen wijzen op manipulatie van de cijfers. 

Na deze twee filters bleven er nog 82 aandelen over.

Uiteindelijk krijgt u hier in dit rapport de 4 aandelen waarvan ik de verhouding tussen het risico en het rendement als het meest positieve bekijk.

Achteraan blikken we ook even terug op de lijst van 40 pennystocks die in de vorige editie mee werden opgenomen, om te zien hoe ze in hun geheel presteerden. Hier voeg ik dit jaar een lijst van lokale Belgische en Nederlandse centjesaandelen bij, zodat we ook die verder kunnen opvolgen.

Benieuwd naar deze verborgen pareltjes? Bestel het rapport. Het is nu, zonder abonnement, voor slechts €49,- los verkrijgbaar.

100_sc_pennies_rapport.jpg

 

Download hier het losse
SMART Pennies Rapport:

 

 

Of sluit een abonnement af op SMART Capital, dan krijgt u het rapport er gratis bij.
  

Abonneer u vandaag nog en ga direct
met deze verborgen pareltjes aan de slag!

 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg 

600_sam_hollanders_foto2.jpg

 
Beste groeten,
 
Sam Hollanders
SMART Capital