Starten

Welkom bij SMART Capital, een financiële website voor particuliere beleggers die hun vermogen willen laten groeien op een gezonde en doordachte wijze, zonder onnodige risico’s te nemen.

Beleggen in aandelen brengt altijd risico’s met zich mee, echter door grondige analyse en blijvende opvolging bekomen wij bij SMART Capital een optimale verhouding tussen risico en rendement.

Om tot haar volle nut te komen heeft het value investing, of waarde beleggen, wel haar tijd nodig. De werkwijze van SMART Capital heeft een focus op de lange termijn en het rustig opbouwen van uw portfolio.

We zouden waardebeleggen zeer kort kunnen omschrijven als het kopen van euro’s voor 50 cent. Dat is de essentie van waarde beleggen, en zo makkelijk kan het inderdaad zijn. De juiste aandelen vinden is een ander paar mouwen, maar daarvoor hebt u ons.

De auteur, Sam Hollanders, specialiseert zich al sinds 2004 in het waarde beleggen. Bij alle geselecteerde SMART Capital aandelen krijgt u als klant helder en duidelijk omschreven wat de auteur met deze aandelen in zijn eigen portefeuille doet.

Omdat het ons doel is om uw kansen op zeer bevredigende resultaten uit uw beleggingen zo groot mogelijk te maken vragen we u om voldoende aandacht te besteden aan onderstaande punten:

  1. Beleggen begint bij de juiste broker. U bent het meest flexibel met een internetbroker zodat u ten allen tijde zelf kan handelen en uw kosten drukt.
  2. Kosten zijn een belangrijk aspect bij het beleggen en het is dan ook altijd nuttig om een goede prijs/kwaliteitsverhouding van broker te kiezen. De auteur belegt zelf bij TradersOnly vanwege de goede klantenservice, uitgebreide handelsmogelijkheden en professionele platform. Een goed alternatief met een gebruiksvriendelijker platform is Binck. Alle voorgestelde aandelen zijn bij beide brokers te verhandelen.
  3. Voordat u begint te beleggen raden wij u aan vertrouwd te raken met onze manier van werken. U krijgt toegang tot het volledige archief, maak er gebruik van.
  4. SMART Capital zoekt naar aandelen die ofwel zeer goedkoop zijn ofwel van de hoogste kwaliteit. De goedkope zijn aandelen die onterecht zwaar zijn afgestraft op de beurs en die we aan een prikje kunnen kopen. De kwaliteitsaandelen zijn aandelen die we zouden kunnen kopen en opzij leggen voor onze (klein)kinderen zoals bijvoorbeeld een Coca Cola, al volgen we deze uiteraard ook heel grondig op.
  5. Voor beide type aandelen geldt dat u nooit achter de prijzen aan mag lopen en aandelen kopen wanneer het aandeel boven de aankooplimiet is gestegen of het advies op houden staat! Wees geduldig, er komen steeds voldoende nieuwe kansen.
  6. Je potentiële winst wordt bepaald door je aankoopprijs! Werk daarom altijd met limieten. Maar ook bij de verkoop leg je ook best een limiet in. Bij een paniekdag willen we ook niet te goedkoop verkopen.
  7. Spreiden is zeer belangrijk. Voor elk aandeel adviseren wij een maximaal gewicht voor uw portefeuille. Aan de andere kant mag je ook niet te veel diversifiëren, zodat uw winnaars nog voldoende doorwegen in uw portefeuille.