Starten

 
Welkom bij SMART Capital, een financiële website voor particuliere beleggers die hun vermogen willen laten groeien op een gezonde en doordachte wijze, zonder onnodige risico’s te nemen. 

Beleggen in aandelen brengt altijd risico’s met zich mee echter, door grondige analyse en blijvende opvolging bekomen wij bij SMART Capital een optimale verhouding tussen risico en rendement. 

Om tot haar volle nut te komen heeft het value investing, of waardebeleggen, wel haar tijd nodig. De werkwijze van SMART Capital heeft een focus op de lange termijn en het rustig opbouwen van uw portfolio. 

Omdat het ons doel is uw kansen op zeer bevredigende resultaten uit uw beleggingen zo groot mogelijk te maken, vragen we u om voldoende aandacht te besteden aan onderstaande punten: 
 

 1. Beleggen begint bij de juiste broker. U bent het meest flexibel met een internetbroker, zodat u te allen tijde zelf kan handelen en uw uw kosten drukt.
   
 2. Kosten zijn een belangrijk aspect bij het beleggen en het is dan ook altijd nuttig om een goede prijs/kwaliteitsverhouding van broker te kiezen. De auteur belegt zelf bij TradersOnly vanwege de goede klantenservice, uitgebreide handelsmogelijkheden en professionele platform. Ontdek hier de privileges van TradersOnly. Een goed alternatief met een gebruiksvriendelijker platform is Binck. Klik hier voor een GRATIS informatiemap. Het is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Alle voorgestelde aandelen zijn bij beide brokers verhandelbaar.
   
 3. Voordat u begint te beleggen, raden wij u aan vertrouwd te raken met onze manier van werken. U krijgt toegang tot het volledige archief. Maak er gebruik van.
   
 4. SMART Capital werkt met twee verschillende selectielijsten. De lijst Deep Value & High Quality bevat aandelen die ofwel zeer goedkoop zijn (Deep Value), ofwel van de hoogste kwaliteit (High Quality). De Deep Value aandelen zijn aandelen die onterecht zwaar zijn afgestraft op de beurs en die we voor een prikje kunnen kopen. De High Quality aandelen zijn aandelen die we zouden kunnen kopen en opzij leggen voor onze (klein)kinderen zoals bijvoorbeeld een Coca Cola, al volgen we deze uiteraard ook heel grondig op.
   
 5. De tweede lijst is onze Value Indexing lijst. De aandelen in deze lijst worden geselecteerd op een optimale mengeling van kwaliteit, waarde en momentum. Deze methode van beleggen sluit emoties uit en vraagt een minimale tijdsinspanning van u. Wel vraagt deze een zeer strikte discipline van aan- en verkopen.
   
 6. Voor beide selecties geldt, dat u nooit achter de prijzen aan mag lopen en aandelen kopen wanneer het aandeel boven de aankooplimiet is gestegen of het advies op houden staat! Wees geduldig, er komen steeds voldoende nieuwe kansen.
   
 7. Je potentiële winst wordt bepaald door je aankoopprijs! Werk daarom altijd met limieten. Maar ook bij verkoop leg je ook best een limiet in. Bij een paniekdag willen we ook niet te goedkoop verkopen.
   
 8. Spreiden is zeer belangrijk. Voor elk aandeel adviseren wij een maximaal gewicht voor uw portefeuille.