Een slimme oplossing om zelf je vermogen te beheren

 

De vier beleggingsblokken van Smart Capital

Rond het principe van het waarde beleggen heb ik in de loop van de jaren een viertal strategieën ontwikkelt, welke afhankelijk van uw levenssituatie op slimme wijze gecombineerd kunnen worden. De vier beleggingsstrategieën variëren van conservatief tot speculatief. 

  • Strategie 1 bestaat uit het beleggen in holdings, U zet zich naast rijke families en krijgt toegang tot private equity. Een spaarplan met een veilig idee!

  • Strategie 2 vormt de basis en werkt volgens de principes van het waarde beleggen.

  • Strategie 3 werkt volgens een intelligente formule die de parameters levert voor onze beleggingsbeslissingen.

  • Strategie 4 bestaat uit het kopen en verkopen van penny stocks. Voor de belegger die een stapje verder durft te gaan.

Klik in de blokken om uw keuze te maken 

Holding Portefeuille
Value Portefeuille
Smart Formula
Smart Pennies

 

 

Holdings Portefeuille

Een holding is een bedrijf dat zelf belegt. Dat kan zijn in bedrijven of in vastgoed.

Een eerste voordeel van zo’n holding is dat je met de aankoop van één aandeel meteen een mooie spreiding hebt.

Het belangrijkste voordeel is echter dat je in zo’n holding je geld naast dat van de rijke families zet en op deze manier je vermogen gelijk met dat van hen groeit. Je kan er van op aan dat zij de beste beheerders hebben (en tegen een lage kostprijs)!

En tenslotte blijkt dat holdings op lange termijn de beurzen verslaan.

Het enige wat we moeten doen is het management monitoren en de waarde bepalen waartegen we willen kopen, maar daarvoor hebt u ons. 

Value Portefeuille

In onze Value Portefeuille of kernselectie selecteren we aandelen volgens de regels van de kunst  van het waarde beleggen zoals deze ons is aangeleerd door onder andere Benjamin Graham, Warren Buffett en Walter Schloss.

We zoeken hier naar aandelen die €1 waard zijn, maar op de beurs noteren tegen €0,50. Of deze onderwaardering komt van de activa die het bedrijf bezit of de groei waar de markt geen rekening mee houdt, dat maakt niet uit. Van zodra we hebben gekocht wachten we geduldig af tot de beurs deze “fout” inziet.

Het geduld bekomen we door onze aandelen niet als handelsproducten te zien, maar voor wat ze echt zijn, een deeltje van een bedrijf. Zolang het bedrijf doet wat het moet, hebben wij tijd van wachten.

Ja zo makkelijk kan beleggen zijn. Maar het is wel veel werk, maar daar hebt u ons voor! 

SMART Formula

Bestaat er een Magische Formule om de beurs te verslaan? Volgens Joël Greenblatt wel. Hij schreef er het boek over “The little book that beats the market”. In 2005 inspireerde me dit tot het maken van een eigen formule, gebaseerd op tientallen studies over de beste parameters. Het resultaat vindt u in deze SMART Formula.

De aandelen worden in deze formule geselecteerd op een aantal vaste criteria. Voldoet het aandeel aan onze strenge checklist en eisen, dan wordt deze in de SMART Formula selectie opgenomen.

De SMART Formula is gegarandeerd emotieloos handelen. 

SMART Pennies

Als we enkel aandelen via een vaste checklist selecteren zoals bij de SMART Formula, of op zoek gaan naar de kwalitatieve aandelen van de Value Portefeuille en dit combineren met de Holdings, dan is dat zeker lucratief, maar we missen soms de spannendste verhalen die de beurs ons te vertellen heeft.

Met de SMART Pennies kopen we aandelen die minder dan €3 noteren. Ze hebben vaak een hobbelig parcours erop zitten. Hier vinden we turnarounds en speculatieve aandelen.

Het risico ligt hier veel hoger. We beperken dan ook de posities, maar ze kunnen  wel zorgen voor wat dynamiek in uw aandelenportefeuille.