Resultaten

Bij SMART Capital zijn we heel gehecht aan eerlijkheid, openheid en transparantie.

Daarom kan u al de resultaten van onze afgesloten posities, de goede en de slechte, hier steeds terugvinden.

 

Hieronder kan u een lijst vinden van alle afgesloten posities die ooit werden geadviseerd in SMART Capital. U zal merken dat er een verdeling werd gemaakt tussen de vorige en huidige hoofdredacteur. Dit lijkt ons fair gezien u vandaag de adviezen van de huidige redacteur leest.

 

DOWNLOAD HIER het volledige trackrecord

 

Onderstaande grafiek toont de evolutie van de portefeuille van, mezelf, Sam Hollanders, de huidige hoofdredacteur. Deze grafiek start vanaf de datum dat ik mijn adviezen noteer in een aandelennieuwsbrief. Wat ik adviseer koop ik steeds zelf, maar wel pas ten vroegste de dag na publicatie van de nieuwsbrief, op deze manier ben ik zeker dat iedereen dit kan kopiëren.

 

600_schermafbeelding_2019-01-15_om_08_02_48.png

 

ofwel in cijfers:

Een positie werd tot op heden gemiddeld 1 jaar en 4 maanden in portefeuille gehouden en bracht 25,83% op. Dit zijn enkel de afgesloten posities, met degene die momenteel nog in de selectie zitten werd geen rekening gehouden.

Hieronder zijn echter de echte rendementen van de portefeuille, zodat ook het gewicht per positie in rekening werd gebracht.

 

600_schermafbeelding_2019-01-15_om_08_02_48.png

Update tot 14/01/2019

 

SMART Formula

 

De SMART Formula werd gestart in oktober 2015. Dit is een formule die ik, Sam Hollanders, ontwikkelde waarbij aandelen worden geselecteerd op vaste parameters, bekomen door mijn ervaring in het waardebeleggen, de magische formule van Joel Greenblatt en andere statistische onderzoeken.

Deze parameters samen met vaste spelregels en een manuele risico analyse leveren mooie resultaten op.

Ook hier geldt dat dit enkel de afgesloten posities zijn. 

Gemiddeld genomen bracht een aandeel uit onderstaande trackrecord 9,1% op (per jaar). Wetende dat de verliezende posities veel sneller worden verkocht dan de winnaars zal dit zeker nog oplopen. Voor het zwakke jaar 2018 bedroeg dit gemiddelde 13,6%, iets waar ik van verwacht dat we terug naar toe gaan evolueren.

 

DOWNLOAD HIER de afgesloten SMART Formula posities