Welkom bij Smart Capital

Smart Capital is in essentie een persoonlijke aandelennieuwsbrief, een soort beursdagboek waarin ik, Sam Hollanders, de aandelen die ik voor mezelf en mijn familie selecteer, bespreek. Het is een intiem inkijkje in mijn beleggingsavontuur, een reis die ik graag met gelijkgestemden deel.

Mijn focus ligt voornamelijk op small & midcaps, met een voorkeur voor familiebedrijven, bij voorkeur geleid door de eigenaren zelf. Mijn speurtocht strekt zich uit over de ontwikkelde markten, met Europa, inclusief Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en zelfs Australië in mijn vizier.

De prijs komt eerst. Wanneer ik aandelen selecteer ben ik altijd prijsbewust. Ik zoek een zo hoog mogelijke kwaliteit, maar als het moet koop ik eveneens een zogenaamde cigarbutt. Meer informatie vind je in “mijn belegingsfilosofie”.

Naast dit type aandelen heb ik ook een voorliefde voor familie holdings, welke een apart segment zijn in mijn portefeuille.

Wat anderen zeggen over Smart Capital

Aanbevelingen van ledenAanbevelingen van ledenAanbevelingen van leden
Aanbevelingen van ledenAanbevelingen van ledenAanbevelingen van leden
Aanbevelingen van ledenAanbevelingen van ledenAanbevelingen van leden
Aanbevelingen van leden

Wat je vrij kan lezen

Op deze substack zullen deze aandelen deel uitmaken van het premium gedeelte, voor betalende lezers.

Wat kun je gratis verwachten? Spontane gedachten over de beurs en beleggen, korte stukken die draaien om de mindset van beleggers. Want laten we eerlijk zijn, een goede mindset is niet alleen cruciaal, maar ook het moeilijkste om te cultiveren en te behouden.

Terwijl de vaardigheden van onderzoek en waardering relatief gemakkelijk aan te leren zijn, vormt het ontwikkelen van de juiste mindset een veel complexere reis.

Mijn doel met deze substack is duidelijk: rust brengen voor beleggers in uitdagende tijden. Een baken van kalmte in periodes van euforie en een steunpilaar wanneer de markten minder rooskleurig zijn.

Daarnaast deel ik graag boeiende ontdekkingen zoals artikelen, boeken en video's, zowel hier als op X (Twitter).

Aandelen ideeën?

Voor degenen die een stap verder willen gaan, biedt het premium gedeelte een diepere duik in mijn portefeuille. Minstens één tot maximaal twee direct toepasbare aandelenideeën per maand, gepresenteerd in een uitgebreid rapport - een waardevolle toevoeging voor betalende lezers. Lees hier een voorbeeldanalyse

Wekelijkse updates zijn de norm. Nieuws en cijfers van de geselecteerde aandelen, samen met een overzicht van de hele selectie en mijn huidige visie erop. Een alles-in-één pakket voor degenen die geïnteresseerd zijn in minder bekende aandelen.

Smart Capital is niet alleen een nieuwsbrief; het is een community. Een ruimte voor discussie, inzichten delen en van elkaar leren. Mijn deur staat altijd open, via de website of e-mail, voor directe interactie met leden.

Mijn doel

Mijn doel is eenvoudig: jouw tijd besparen. Beleggen vraagt veel tijd, en ik begrijp dat niet iedereen die luxe heeft. Zoals Peter Lynch zei, de belegger die de meeste stenen omdraait wint.

Een cruciaal aspect bij het presenteren en volgen van een bedrijf is voor mij het benoemen van de risico's en potentiële gevaren. Waar schuilen de valkuilen?

Ik begrijp dat sommigen van jullie zich afvragen waarom ik nog een nieuwsbrief deel, gezien mijn rol als fondsmanager. Daarvoor zijn diverse redenen:

Schrijven houdt me scherp. Het proces van schrijven dwingt me tot extra reflectie. De manier waarop je zaken verwerkt tijdens het schrijven verschilt van passief lezen.

Ik waardeer de feedback vanuit de community. Ieder van jullie brengt unieke expertise in specifieke sectoren. Ik hoor graag jullie commentaar, omdat ik deze sectoren vanuit een extern perspectief bestudeer.

Daarnaast is het één ding om van je beleggingen te kunnen leven; het is iets anders om dat ook te willen. Op dit moment voel ik me nog te jong daarvoor. Ik zie mijn vermogen liever nog verder groeien

Wat is Smart Capital niet

Hier bied ik geen cursussen of educatieve programma's aan; voor dat doel verwijs ik je liever door naar experts op dat gebied.

Eveneens wil ik benadrukken dat ik geen financieel advies verleen. De geselecteerde aandelen passen bij mijn eigen beleggingsprofiel en kunnen mogelijk niet overeenkomen met jouw persoonlijkheid of omstandigheden. Als je persoonlijk advies zoekt, raad ik je aan een financieel adviseur te raadplegen. Mijn bijdrage hier bestaat uit het delen van mijn werk en ideeën naar mijn beste vermogen.

Verwacht hier geen bekende namen of populaire aandelen. De meeste zullen wellicht minder bekend zijn of aandelen waarop traditioneel wordt neergekeken. Mijn focus ligt niet op snel rijk worden, meme-stocks, of 100-baggers. Ik zoek eenvoudigweg naar goede tot geweldige bedrijven die ik tegen een voordelige prijs kan verwerven.

Over de Auteur

Ik ben Sam Hollanders, een toegewijde familieman met het geluk een liefdevolle vrouw en drie prachtige dochters te hebben. Na een boeiende carrière in de retail, met een focus op fotografie en multimedia, en geïnspireerd door de positieve resultaten tijdens de financiële crisis van 2008, volgde ik mijn passie naar de beurs en werd ik een fulltime belegger.

Mijn reis in de wereld van beleggen begon in 1999, en sinds 2010 ben ik fulltime actief op de beurs. Het schrijven van een aandelennieuwsbrief maakt al sinds 2011 deel uit van mijn persoonlijke ontdekkingstocht. Onlangs heb ik de rol op me genomen als manager van een zero-managementfee fonds. Het betreft een niet openbaar fonds (meer informatie hier), exclusief toegankelijk voor professionele en goed geïnformeerde beleggers. (Zie hier voor de definitie volgens de Luxemburgse toezichthouder CSSF.)

Uit een diepgewortelde drang om mijn kennis te delen, voortkomend uit wat ik heb geleerd en nog steeds leer van meesterbeleggers, ontstond in 2019 mijn boek "Verdubbel je geld in vijf jaar" (Lannoo). De titel is bewust uitdagend gekozen, niet alleen om mensen naar de beurs te trekken, maar ook als een weerspiegeling van het behaalde rendement tussen 2004 en 2019 van 13,86% CAGR. Het boek fungeert als een gids, een venster naar mijn eigen ontdekkingsreis in de financiële wereld, en een uitnodiging voor anderen om te leren en te groeien op het gebied van beleggen.

Smart Capital is een door lezers gesponsorde nieuwsbrief. Om nieuwe berichten te ontvangen en mijn werk te ondersteunen, overweeg om een gratis of betaalde abonnee te worden.

Disclaimer

Niets gedeeld op Smart Capital vormt beleggingsadvies. Alle inhoud weerspiegelt mijn individuele perspectieven en onderzoek, afgestemd op mijn persoonlijke omstandigheden. Het is belangrijk dat u rekening houdt met uw eigen specifieke situatie, uw eigen onderzoek uitvoert en/of advies inwint bij een financieel adviseur voordat u beslissingen neemt op basis van ideeën die op Valuing Dutchman worden gepresenteerd.

Alle inhoud, inclusief ideeën, rapporten, artikelen en andere functies binnen dit abonnementsproduct, wordt uitsluitend gepresenteerd voor informatieve en educatieve doeleinden. Geen van de inhoud hierin mag worden opgevat als beleggingsadvies. Alle beslissingen die worden genomen na het consumeren van onze artikelen en rapporten vallen volledig onder de verantwoordelijkheid van de lezer.

Onze service is ontworpen als een verzamelplaats van potentiële ideeën om te integreren in uw eigen besluitvormingsproces. Het beperkte doel van de verstrekte informatie is mogelijk om aan te geven dat deze nieuwsbrief een waardevolle bron is voor degenen die geïnteresseerd zijn in ideeën voor small-cap aandelen. Artikelen mogen niet als aankoop/verkoopadvies worden geïnterpreteerd.

De positieve feedback van abonnees is niet geverifieerd op nauwkeurigheid. Eventuele positieve rendementen behaald door deze abonnees worden uitsluitend toegeschreven aan hun eigen beslissingen en processen. Deze nieuwsbrief deelt ideeën maar onthoudt zich van het verstrekken van enige vorm van beleggingsadvies.

Onze analyse is gebaseerd op SEC-rapporten (of equivalenten in andere landen), actuele gebeurtenissen, interviews, bedrijfsnieuwsberichten en andere openbaar beschikbare informatiebronnen. Ondanks onze inspanningen kunnen fouten bestaan, en het wordt ten zeerste afgeraden om uitsluitend op de hier gepresenteerde inhoud gebaseerde beleggingsbeslissingen te nemen. Er is geen garantie, of suggestie van een garantie, dat onze ideeën zullen presteren zoals ze dat in het verleden hebben gedaan.

Het is belangrijk te vermelden dat ik/mijn cliënten of gelieerden posities kunnen aanhouden in genoemde effecten, en dergelijke posities worden bekendgemaakt op het moment van publicatie. De handhaving van dergelijke posities is echter niet gegarandeerd.

Noch de auteur noch enige gelieerden aanvaarden enige aansprakelijkheid voor direct of indirect verlies dat voortvloeit uit het gebruik van de hierin opgenomen informatie. Niets hier gepresenteerd vormt een aanbod of uitnodiging tot koop of verkoop van enige effecten.

Subscribe to Smart Capital

Smart Capital aandelennieuwsbrief door Sam Hollanders. Focus op familiebedrijven op het kruispunt van Value & Quality. Schrijver over aandelen sinds 2011 en beheerder van een niet-publiek zero-managementfee fonds. Meer op de "about"-pagina

People

Value investor with interest in owner operated small & midcaps. Investment writer since 2011 Manager non-public investment fund.